MARKISPUNKTEN
PersiennCenter Startsida Om oss Produkter Prislistor Kontakta


- Våra markiser är av högsta kvalité. Vi lämnar 36 månaders garanti på våra markiser.

 

   

BALKONGMARKIS

En balkongmarkiser är den perfekta lösningen för dig med balkong och bor i lägenhet eller villa med balkong. Tänk dig själv att fälla ned balkongmarkisens svalkande markisväv och förvandla den vanligtvis stekheta balkongen, till ett svalt och behagligt " uterum" på sommaren. Komplettera med ett par balkongskydd och känslan är total. Markisen ger förstås också ett förträffligt insynsskydd mot nyfikna grannar.

Eller att bara på exempelvis, vintern när solen står som lägst och tränger sig in i ditt vardagsrum och speglar sig i teven när du ser på ditt favoritprogram. Vanligtvis hade du dragit för gardinerna och mörklagt rummet (som det inte vore nog mörkt på vintern). Men det behövs inte med en balkongmarkis som du lätt bländar av solen med, för att sedan ge ett skönt och behagligt  (Tv-vänligt ) ljus i ditt vardagsrum eller annat rum med balkong.

Markisens funktion :

Kan fås i flera olika utföranden vad det gäller reglering, av markisen.

Knape med lina : Draget, linan låses enkelt i ett knape vid önskad vinkel / utfall på balkongmarkisen.

Vevbox : För enkel in/ut fällning med vev.

Motor : Markisen regleras med strömbrytare eller automatik.

Hur monteras den ?...

Balkongmarkisen monteras på två aluminiumben som fästes mellan golv och tak (kan även fästas med sidobeslag, som pluggas i väggen) med hjälp av spännbeslag. Man behöver ej borra i vare sig golv eller tak eftersom spännbeslagen expanderar med hjälp av starka fjädrar, som ger balkongmarkisen det stöd, fäste den behöver. M.a.o. så gör man ingen åverkan på fastigheten + att markisen lätt kan tas ned vid behov, exempelvis vid avflyttning.

 

 

         

                      Med tillstånd Heto- Markiser, Norge.

 

  

       


 

 

© MARKISPUNKTEN 2019                                                   

Visste du att en markis kan sänka ett rums behov av kylning med upp till 80% !!